Over mij

Met veel plezier geef ik al jaren les in groep 3. Ieder jaar kijkt de nieuwe groep kinderen mij vol verwachting aan en denken zij: "en nu ga ik leren lezen". De meeste kinderen leren dit snel, maar er zijn ook altijd een aantal kinderen waarbij het niet vanzelf gaat en juist daar ligt mijn expertise. Met een aanpak en interventies gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek krijg ik alle kinderen aan het lezen. Ik krijg ook vaak de vraag van collega's: “Diana hoe doe je dat?”. 

Door mijn opleidingen (PABO, Master expert taal, lezen en dyslexie en specialist jeugdliteratuur) en jarenlange ervaring, uitgebreid met veel kennis over jeugdliteratuur en wetenschappelijke kennis over (begrijpend) leesonderwijs, vind ik kinderen aan het lezen krijgen en leerkrachten begeleiden bij het (begrijpend) leesonderwijs nog steeds het allerleukste om te doen.

Waarom ik het zo leuk vind? Omdat niets zoveel voldoening geeft als een kind aan het lezen te krijgen. In de groepen die ik les heb gegeven, heb ik de basis mogen leggen voor hun leesontwikkeling en hun leven een stukje mogen verrijken met taal. Dat resulteerde dan weer in goede cito-scores waardoor mijn schoolleiding ook weer tevreden was.

Nu ik mijn eigen bedrijf heb, doe ik nog steeds wat ik het allerleukste vind; kinderen aan het lezen krijgen en houden en leerkrachten hierbij ondersteunen! Iedere leerkracht die al een begeleidingstraject bij mij heeft gevolgd, is vaardiger geworden in het geven van effectief (begrijpend) leesonderwijs en heeft een dosis kennis opgedaan.

De reden dat ik mij richt op de leerkracht is omdat de leerkracht veel invloed heeft op de leesontwikkeling van kinderen en de leerkracht het verschil kan maken voor een kind.

 

Ik eindig graag met mijn slogan: IEDER KIND KAN LEREN LEZEN!

Diana de Visser

foto Diana.jpg